| by Stiri Tehnologie | No comments

Recenzie MacBook Pro M2 de 13 inchi: design familiar, cip Apple M2 nou

„Ce MacBook ciudat.” Acesta a fost primul meu gand in momentul in care am vazut pentru prima data un MacBook Pro de 13 inchi cu noul cip M2 la sediul Apple din Cupertino în timpul WWDC 2022. Nu era nimic deosebit de ciudat la el – arata ca ultimele modele de laptopuri Apple de 13 inchi, atat Pro, cat si Air. Dar, in era Apple Silicon, m-am obisnuit mult mai mult cu noul limbaj de design al companiei, care este construit in jurul designurilor plate, constructiviste, cu unghiuri mai clare si un minimalism studiat. Acelasi design a fost aplicat de atunci la laptop-urile MacBook Pro de 14 inchi si 16 inchi, iMac de 24 inchi si, in curand, noul MacBook Air de 13 inchi. Se spune ca M2 Air, cu un ecran mai mare, camera web mai buna si un design mai nou, va sosi candva in cursul lunii urmatoare. Deoarece ambele laptop-uri de 13 inchi au acelasi cip M2 si un preț similar, nu voi considera aceasta o recenzie completa pana nu voi putea testa si compara cele doua sisteme unul langa altul.

Acest MacBook Pro M2, in ciuda faptului ca este cel mai nou MacBook pe care il poti cumpara chiar acum (pana cand MacBook Air renovat va fi pus in vanzare luna viitoare), are o margine usor rotunjita care se ingusteaza usor pe partea din fata. Este un design retro, care poate fi urmarit de mai bine de un deceniu, incepand cu primul MacBook Pro cu ecran Retina pe care l-am revizuit in 2012 pana la actualul design Touch Bar, pe care l-am revizuit pentru prima dată in 2016.

Apple M2 vs. M1 vs. M1 Pro vs. M1 Max vs. M1 Ultra

De fapt, arata exact la fel ca si modelul MacBook Pro de 13 inchi care a facut parte din primul val de Mac-uri cu cip M1 al Apple la sfarsitul anului 2020. Acelasi corp, aceeasi camera, aceleasi porturi limitate, aceeasi bara tactila. Da, acesta ramane ultima retinere a Apple Touch Bar, un al doilea ecran inteligent, dar subutilizat, care a cazut in dizgratie. Si exact asta este acest sistem: MacBook Pro 2020 de 13 inci, cu cip M1 inițial schimbat cu noul cip M2. Acest lucru il face cel mai puternic laptop de 13 inchi de la Apple si probabil ca va depasi noul MacBook Air M2, altfel similar, deoarece racirea sa activa ii permite sa functioneze la temperaturi mai ridicate. Dar, in ciuda hype-ului, M2 se afla intr-un loc confuz in ierarhia de siliciu Apple. Se afla deasupra cipului M1 original, dar sub M1 Pro, M1 Max si M1 Ultra. M1 Pro si M1 Max sunt disponibile pe MacBook Pro de 14 si 16 inchi. M1 Ultra, in esenta doua cipuri M1 Max unul langa altul, este disponibil momentan doar pe noul desktop Mac Studio.

Care dintre aceste cipuri va aparea intr-o eventuala renovare a desktop-ului Mac Pro sau într-un nou iMac cu ecran mare, este un lucru necunoscut.

In gama originală M1 Mac, mi-a fost cel mai greu sa reconciliez MacBook Pro de 13 inchi cu un public tinta. Era mai scump decat MacBook Air M1 practic identic, oferind in acelasi timp Touch Bar, racire activa si un ecran putin mai luminos. Pentru majoritatea oamenilor, Air – chiar si cu cateva upgrade-uri – a fost o alegere mai buna. Exista un motiv pentru care numesc MacBook Air cel mai util laptop pe care il poti cumpara in momentul de fata. 

Cu noul MacBook Air M2 chiar dupa colt, totusi, MacBook Pro de 13 inchi este o vanzare si mai dificila.

Leave a Reply