| by Stiri Tehnologie | No comments

Camera de la Iphone 12 Pro Max VS Mate 40 Pro VS Xperia 1 II VS Galaxy Note 20 Ultra

Cand vine vorba de a alege un telefon, camera este un aspect destul de important. De aceea, am ales sa comparam telefoanele de top al catorva companii, Apple, Samsung, Huawei, Sony, pentru a afla care telefon are camera mai buna. Daca vrei sa afli, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Iphone 12 Pro Max are o camera principala de 12 MP, o camera ultra-larga de 12 MP si un teleobiectiv de 2,5x. Huawei Mate 40 Pro, are o camera principala de 50 MP, o camera ultra-larga de 20 MP, un teleobiectiv de 12 MP. Galaxy Note 20 Ultra are camera principal de 108 MP, cea ultra-larga de 12 MP si un senzor de 12 MP. Xperia 1 II are camera principala de 12 MP, camera ultra-larga de 20 MP si teleobiectivul de 12 MP. 

Pe timp de lumina, toate telefoanele realizeaza poze foarte bune cu camera principala, dar Xperia iese in evidenta, pentru ca pozele au un contrast mai mare, culorile nu sunt atat de saturate, sunt foarte bune. Galaxy are cele mai saturate culori, Iphone ofera culori mai naturale, iar Mate are culori putin mai sterse. Camera cu unghi ultra-larga realizeaza poze mai bune la Galaxy si Iphone, avand un camp vizual mai mare, dar Mate ofera chiar si cele mai fine detalii. Iphone si Xperia reduc semnificativ din detalii. Reproducerea culorilor si gama dinamica este similara la Iphone si Galaxy. La un zoom de 2,5x la Iphone se vor vedea ca pozele sunt clare si detaliate si au zgomot redus, Xperia nu realizeaza poze foarte clare, iar Galaxy este la limita claritatii. Mate realizeaza poze mai bune decat Xperia, avand detalii mai fine. 

In modul de noapte al camerei principale, Mate pierde claritatea, iar Iphone si Galaxy conduc intrecerea, pentru ca au detalii. Gama dinamica este mai buna la Galaxy. Xperia nu are un mod de noapte. Cu camera ultra-larga, Galaxy realizeaza poze mai bune, fiind urmat de Iphone. La zoom, Mate conduce, pentru ca are detalii, zgomot redus, deci Galaxy trece pe locul 2. 

La portrete, Iphone se descurca cel mai bine, separa foarte bine subiectul de fundal, apoi este urmat de Mate si de Galaxy, care are fundalul doar neclar si nu scoate in evidenta atat de bine subiectul, ultimul de pe lista ramanand Xperia.

Acestea fiind spuse, Iphone are in continuare o camera foarte buna, fiind potrivit pentru pozele cu zoom, Mate este laudat pentru periscopurile sale, Galaxy se mandreste cu cu camera principala, iar Xperia nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor. Telefoanele care se remarca cel mai mult din punctul de vedere al camerei sunt Galaxy Note 20 Ultra si Iphone 12 Pro Max.

Leave a Reply