| by Stiri Tehnologie | No comments

Echo Dot VS Nest Mini

Atat Google, cat si Amazon au cateva modele de difuzoare inteligente foarte bune, iar acum ambele companii au mai lansat cate un model, Nest Mini, respectiv Echo Dot. Sunt niste boxe destul de ieftine, ambele costa 50 de dolari si pot sa transforme casa intr-una inteligenta. Daca nu ai o boxa inteligenta in casa si daca ti-ai dori una, cele 2 sunt cele mai noi modele. Si Apple si-a lansat un difuzor inteligent, HomePod Mini, dar este mic si mai scump, costa 100 de dolari. Asa ca, daca vrei sa afli care dintre cele 2 este o boxa mai buna, citeste comparatia urmatoare. 

Amazon Echo Dot 2020 costa 50 de dolari, este un difuzor mic, are 1,6 inci, fiind mai mic decat modelele anterioare. Are un bas mai putin puternic, in comparatie cu Nest Mini. Echo Dot are intrare audio de 3 mm pentru a se conecta la dispozitive mai mari. Diferenta principala dintre cele 2 difuzoare este asistentul vocal. Echo Dot este dotat cu Alexa si poate face tot ce ii spui, poate sa controleze celelalte dispozitive inteligente din casa, poate reda muzica, sa raspunda la intrebari si multe altele. Ea mai poate sa verifice si livrarea pentru coletele de la Amazon Prime si functioneaza si cu dispozitive precum Fire TV. Echo Dot are o forma de sfera.

Google Nest Mini costa tot 50 de dolari, are un sunet foarte bun, puternic si clar, iar basul este puternic. Este putin mai mic decat Echo Dot, are 1,58 inci. Designul este similar cu cel al Echo Dot, este acoperit de panza si se gaseste in mai multe culori. Are niste senzori care pot sa detecteze daca te afli aproape de el si poate sa activeze LED-uri ce indica comenzile tactile de volum din partea de sus. Acesta se poate monta pe perete, dar nu are mufa de 3 mm pentru a se conecta la alte dispozitive, fiind un dezavantaj major pentru cei care vor sa adauge Google Assistant si la alte difuzoare. Google Assistant este mai natural decat Alexa, dar ambii pot sa faca aceleasi lucruri. Google Assistant functioneaza foarte bine cu serviciile de la Google, Gmail, Calendar si cu platformele sale. 

Este destul de greu de spus care dintre Amazon Echo Dot si Google Nest Mini este mai bun, pentru ca in principiu ambele sunt la fel, doar ca depinde mai mult ce asistent vocal preferi, Google Assistant sau Alexa si daca utilizezi des platformele Google, atunci mai util ar fi Nest Mini, pentru ca Echo Dot nu are atatea functii administrative. Dar daca obisnuiesti sa faci cumparaturi des de la Amazon, Echo Dot ti-ar fi mai util. In ceea ce priveste hardware-ul, Echo Dot ofera un sunet mai bun si are mufa de intrare/ iesire audio. Alegerea tine de preferintele si obiceiurile tale. 

Leave a Reply