| by Stiri Tehnologie | No comments

Cumpararea in siguranta a unui telefon second hand

Atunci cand vrei sa ai un telefon care poate sa gestioneze cele mai complexe activitati, jocuri, sa faca poza excelente, sa ii reziste bateria mult, trebuie sa fii dispus sa cheltuiesti o suma destul de mare de bani pentru ati cumpara un Iphone 11 Pro sau Samsung  Galaxy S20 Ultra. Dar daca nu ai un buget atat de mare, te poti orienta si catre telefoane mai ieftine, doar ca ele nu vor fi chiar atat de performante, dar vei reusi sa economisesti bani si vei avea si un telefon bun. Poti sa apelezi si la varianta de a cumpara un telefon second hand, doar ca sunt cateva sfaturi pentru a cumpara in siguranta un astfel de telefon. 

Prima oara trebuie sa stabilesti lucrurile de care telefonul sa se ocupe. Daca ai nevoie de Whatsapp si Spotify ca sa asculti muzica, nu are rost sa cheltuiesti prea multi bani, pentru sa un Samsung Galaxy S8 ar fi suficient de bun. Dar daca vrei ca telefonul sa faca poze excelente, va trebui sa cheltui mai mult, fie pentru un Iphone X, fie pentru Galaxy S9. Telefoanele mai noi, care au functii mai nou vor avea automat un pret mai mare. 

Trebuie sa stii ca nu orice persoane are intentii bune cand vine vorba de a vinde un telefon. Asa ca, nu cumpara un telefon de la o persoana de pe strada. eBay este o sursa sigura de unde poti cumpara telefoane second hand. Vei gasi anunturi si de la persoane simple care vor sa isi vanda telefonul vechi ca sa isi cumpere altul nou, dar si de la alte companii. Este mai sigur sa cumperi de la companii care cumpara telefoane vechi, le reconditioneaza si apoi le vinde. Starea telefoanelor este detaliata, fiecare telefon este resetat din fabrica si ai 12 luni garantie. Preturile pot fi putin mai mari, dar este mai sigur. 

Indiferent de loc de unde cumperi, trebuie sa fii foarte atent la detalii. Citeste cu mare atentie anuntul, pentru ca pot fi strecurate expresii precum „functionare defectuoasa” sau „defectarea bateriei”. Daca un Iphone de 1000 de dolari se vinde cu 100 de dolari, cu siguranta este ceva putred la mijloc. 

Nu cumpara un telefon care nu mai primeste actualizari de securitate. Android face aceste actualizari timp de 2 sau 3 ani la un telefon. Iphone 6S din 2015 are inca IOS 13. Lipsa actualizarilor de securitate face ca telefonul sa fie mai vulnerabil hackerilor. 

Acestea fiind spuse, poti sa alegi sa cumperi un telefon second hand doar ca trebuie sa fii atent la detalii si sa nu cumperi telefoane de la persoane straine si de neincredere. Mai bine platesti putin mai mult ca sa le cumperi de la companiile care vand telefoane second hand. 

Leave a Reply