| by Stiri Tehnologie | No comments

Influencer american primeste 14 ani de inchisoare pentru un complot de a fura numele unui domeniu

Cat de departe ai putea ajunge pentru a achizitiona numele unu domeniu inregistrat de catre  altcineva? Un influencer social media din Statele Unite a fost dispus sa ridice arma la proprietarul unui astfel de site, doar pentru a-l forta sa transfere proprietatea. Ceea ce este penibil atunci cand te gandesti ca exista sute de milioane de alte nume de domenii pe care omul si le putea alege pentru site-ul lui. Ei bine, acesta a fost atat de fixat pe un singur domeniu incat a fost in stare sa-si riste pana si cariera si libertatea doar pentru a face rost de site-ul respectiv. Evident ca nu avea cum sa-i iasa si avea sa fie prins. 

Intr-o declarație, Departamentul de Justitie al Statelor Unite ale Americii a declarat ca Rossi Lorathio Adams II, 27 de ani, a fost condamnat la 14 ani de inchisoare federala pentru că a planificat o invazie armata pentru a achizitiona numele de domeniu doitforstate.com, in casa proprietarului domeniului. In 2015, Adams a fondat compania de socializare State Snaps, care posteaza in principal imagini si videoclipuri ale tinerilor adulti in stare de ebrietate si / sau nuditate pe Snapchat, Instagram si Twitter. La inaltimea popularitatii State Snaps, acesta a avut peste un milion de urmaritori in total, iar acestia vor folosi sloganul „Fa-l pentru stat!” pentru a obliga pe altii, in special pe femeile tinere, sa faca continut pentru State Snaps.

Adams a incercat sa achizitioneze numele de domeniu doitforstate.com, iar proprietarul a refuzat initial sa-l vandă, dar ulterior a cerut 20.000 de dolari, suma pe care Adams a gasit-o prea mare, potrivit celor de la The Washington Post. In 2017, Adams i-a transmis varului sau Sherman Hopkins Jr o nota de cerere cu instructiuni pentru transferul numelui de domeniu si l-a condus sa intre in casa victimei din Cedar Rapids. Hopkins Jr, care purta o palarie, strampi si ochelari de soare pentru a-si acoperi fața, a patruns in casa victimei cu un pistol furat, un taser si telefon.

A indreptat arma în capul victimei si i-a cerut sa transfere numele de domeniu din contul GoDaddy al proprietarului în Adams. O lupta a avut loc apoi intre Hopkins Jr si victima care a reusit sa obtina controlul asupra pistolului si sa-l impuste pe Hopkins Jr de mai multe ori in piept inainte de a chema politia. Potrivit The Washington Post, Hopkins a supravietuit ranilor sale si urmeaza sa fie si el condamnat la o sentinta ca fiind principalul executant al acestui plan. Un verdict al complexului de judecata l-a gasit pe Adams vinovat de un numar mai mare de conspiratii pentru a interfera cu comertul prin forta, amenintari si violenta. In concluzie, nu ar fi primul incident de acest gen in care este implicat Adams, insa pana acum nu au fost atat de grave incat sa necesite trimiterea unui individ mascat peste om in casa pentru a-l ameninta cu moartea. In orice caz, se pare ca Adams va petrece ceva timp dupa gratii din cauza acestui lucru. 

Leave a Reply