| by Stiri Tehnologie | No comments

Se apropie lansarea noului iPhone 11. Ce stim exact despre noul model al Apple

In aceasta saptamana Apple Core Roundup, recapitulam noile caracteristici pe care asteptam sa le vedem in urmatorul lot de iPhone-uri care isi va face aparitia pe piata de telefoane mobile in septembrie. Si discutam cum Apple pariaza pe 5G cu achizitia sa de miliarde de dolari a modemului Intel. De asemenea, o sa spun si cateva cuvinte despre cele mai recente zvonuri in legatura cu MacBook Pro.

Noul lot de iPhone-uri din septembrie

Sunt din ce in ce mai multe zvonuri care spun ca Apple va avea o gama de trei modele iPhone 11 in septembrie, iar pe masura ce se apropie data de lansare si zvonurile respective devin din ce in ce mai insistente, sunt inclinati sa credem ca, intr-adevar, asta este oferta pe care Apple o pregateste clientilor sai. Astfel, iPhone 11 va fi lansat, cel mai probabil, pe data de 10 septembrie 2019, probabil alaturi de un iPhone 11 Max si iPhone 11R (aceste nume nu au fost anuntate oficial, sunt doar denumiri provizorii pentru a face referire la celelalte doua modele; desi, din nou, s-ar putea sa se numeasca chiar si asa avand in vedere ca persista acest gen de zvonuri despre respectivele modele).

Noile iPhone-uri vor avea un design similar cu cele de anul trecut, vor avea Face ID, iar camera frontala cu senzor True Depth si notch-ul vor fi de aceleasi dimensiuni. Nici unul dintre modele nu va avea un port USB-C. Si ca tot vorbeam despre camera frontala, aceasta urmeaza a fi imbunatatita pentru a avea un obiectiv de 10 megapixeli. Pe spate, aceste modele vor avea un arsenal cu trei camere si obiective de 14 si respectiv 10 megapixeli, valoarea celei de a treilea camera fiind, in prezent, inca necunoscuta. De asemenea, noile telefoane vor fi alimentate de un procesor Apple A13, care ar fi trecut de ultima faza de dezvoltare. 

Apple cumpara Intel. Ce inseama aceasta mutare pentru industrie?

In confirmarea unor speculatii de luni de zile, recent, cei de la Apple au anuntat oficial ca vor  achizitiona divizia de modemuri a lui Intel contra sumei de 1 miliard de dolari. Dupa cum spuneam, aceste zvonuri circulau de mult timp in presa pana sa se concretizeze mutarea, insa acum ca este oficial, e clar ca noua tranzactie reprezenta o mutare uriasa din partea companiei americane pe piata de telefoane mobile. Cu alte cuvinte, Apple are acum posibilitatea de a-si dezvolta propriile modemuri. Compania americana nu a cumparat toata divizia, Intel pastrand pentru ei insisi zona dedicata PC-urilor, producatorul de procesoare nerenuntand astfel la a dezvolta modemumuri pentru laptop.

MacBook Pro

Actualizarile recente ale Apple la gama MacBook nu au exclus posibilitatea de a obtine inca un model pana la sfarsitul anului. Potrivit site-ului chinez The Economic Daily News, Apple se pregateste să lanseze un laptop high-end de 16 inchi cu un ecran LCD de 3072 × 1.920 pixeli (de la 2.880 × 1.800p în actualul MacBook Pro de 15 inch) la inceputul lunii octombrie.

Leave a Reply