| by Stiri Tehnologie | No comments

Spotify vs Apple Music. Ce serviciu este mai bun din punct de vedere al raportului calitate-pret

Traim intr-o lume in care tehnologia joaca un rol din ce in ce mai mare in viata noastra de zi cu zi. Are un rol important mai ales atunci cand vine vorba despre muzica. Nu mai este cazul sa descarci melodii de pe internet (decat daca nu-ti permiti sa-ti reincarci cartela des si vrei sa ai ce sa asculti atunci cand nu ai acces la net) si nu mai e cazul sa cumperi albumele artistilor preferati pentru a putea sa le asculti piesele decat daca n-ai ce face cu banii si simti ca e datoria ta ca fan sa-ti sustii financiar artistul. Pentru ca, in online, poti asculta, viziona ce ai chef, la ce ora vrei, trebuie doar sa ai un calculator / telefon / tableta si un rooter / o cartela cu optiune de 5 / 6 euro. Nimic mai simplu. Acum ai posibilitatea, pentru o suma lunara, sa ai un playlist de peste 5 milioane de melodii pe care nu o sa ai suficient timp sa le asculti oricum. 

Sunt servicii pe care ti le ofera cele doua companii care isi disputa (mult spus isi disputa) locul drept cel mai bun serviciu de streaming muzical al internetului, Aceste servicii sunt Spotify, liderul autoritar din acest punct de vedere, si Apple Music. Motiv pentru care cele doua companii se afla de ceva vreme in plin scandal, avand in vedere faptul ca Apple cauta sa submineze oarecum Spotify, facandu-l inaccesibil pentru utilizatorii de iOS. Totul prin intermediul puterii de care compania din Copertino beneficieaza prin intermediul sistemului de operare unic, dar si al App Store, magazinul sau de aplicatii. 

Care dintre cele doua servicii este mai avantajos pentru clienti?

Depinde. Apple Music este un serviciu mai potrivit pentru cei care detin dispozitive iOS (care, din toamna se vor limita la iPhone-uri gratie lansarii iPadOS pentru tabletele Apple), in timp ce Spotify este mult mai folosit de utilizatorii ce au smartphone-uri Android. Daca detii un iPhone, atunci este de recomandat Apple Music, pentru ca este putin mai ieftin decat Spotify, suma lunara pe care trebuie s-o platesti pentru un abonament ajungand undeva pe la 20 de lei. Pe cand Spotify costa 5 euro, pret care se poate schimba in functie de raportul cursului valutar euro-leu. Dincolo de faptul ca exista posibilitatea ca Spotify sa nu-ti redea nici o piesa, nici versiunea gratuita, nici cea premium (motiv pentru care s-a ajuns la un proces impotriva Apple la Comisia Europeana pentru practici de concurenta neloiala), Apple Music se contopeste mai bine cu platforma iOS si dispune de o multime de functii care iti pot fi de folos.

Daca ai un smartphone Android, exista o aplicatie Apple Music care functioneaza si pentru sistemul de operare al Google, insa toate beneficiile suplimentare sunt rezervate pentru iOS. Prin urmare, alegerea potrivita in acest caz ar fi Spotify. Pentru ca Apple Music functioneaza destul de bine, insa exista posibilitatea sa experimentezi diferite erori din cand in cand. In schimb, Spotify, pentru Android, este exact ceea ce trebuie. Functioneaza ireprosabil, prezinta cele mai bune servicii, si ai posibilitatea unei colectii intregi de podcast-uri, care pe Apple se gasesc separat intr-o aplicatie pentru iOS.

Leave a Reply