| by Stiri Tehnologie | No comments

Functii ascunse ale Gmail

Daca folosesti zilnic un cont de Gmail, fie pentru acasa, fie pentru munca, exista cateva functii care nu sunt atat de cunoscute, dar sunt foarte utile si daca le vei folosi vei deveni un profesionist al Gmail-ului. Gmail are functii destul de multe care te pot ajuta sa gestionezi mai bine fluxul mare de mail-uri. Daca vrei sa afli care sunt aceste functii ascunse ale Gmail-ului, te invit sa urmaresti randurile de mai jos unde le voi prezenta. 

Atunci cand primesti multe mail-uri de grup este la fel de enervant ca atunci cand primesti mesaje multe dintr-un grup pe telefon. Aceste mail-uri multe de grup pot sa iti distraga atentia, ceea ce nu este in tocmai bine, mai ales cand ai nevoie de o concentrare maxima. Daca faci si tu parte dintr-un grup pe Gmail si nu mai vrei sa urmaresti mesajele, poti sa renunti. Trebuie sa apesi pe pictograma cu 3 linii din partea de sus si apasa pe dezactivare. Conversatia se va muta in arhiva unde va ramane si atunci cand vei primi mesaje. Daca mai tarziu vei dori sa vezi ce mesaje ai primit de la grup, pe poti vedea in All Mail, printre care sunt si mesajele arhivate. 

Daca primesti un mail la care nu esti pregatit sa raspunzi si vrei sa raspunzi mai tarziu, se poate intampla sa uiti sa raspunzi, ceea ce nu este bine. Dar Gmail are o functie de amanare, la fel ca alarma de dimineata. Plaseaza cursorul pe mailul pe care vrei sa il amani si apasa apoi pe pictograma cu ceas si selecteaza o data si o ora, iar la data si ora selectata mailul va aparea din nou in partea din sus din Inbox. 

Poti sa faci astfel incat Gmail sa arate ca un Outlook, ceea ce inseamna ca poti sa vezi mail-urile si sa raspunzi, dar fara sa parasesti Inboxul. Apsa pe pictograma in forma de roata din dreapta sus pentru a deschide setarile si deruleaza pana la panoul de citire, apasa pe Dreapta din Mesaje primite sau Sub mesaje primite, iar acum se va imparti pe orizontal sau vertical. 

Gmail poate separa mail-urile care te intereseaza de restul. Trebuie sa apesi pe pictograma de Setari, apoi pe Vedeti toate setarile, apoi pe Mesaje primite si la Categorii in partea de sus poti sa alegi ce fel de mail-uri vrei sa apara in partea de sus. Daca nu mai vrei sa apara niciun mail, debifeaza tot in afara de Primar, apoi deruleaza in jos si salveaza modificarile. 

Poti sa trimiti fisiere din Drive. Exista o pictograma in partea de jos, atunci cand compui un mail. Pentru fisiere Google Drive, documente, Excel si Power Point, nu poti decat sa trimiti un link. Dar pentru PDF, Word, imagini se pot trimite ca atasament sau ca link Drive. 

Aceste functii ascunde te pot ajuta foarte mult in utilizarea zilnica a Gmail-ului.

Leave a Reply