| by Stiri Tehnologie | No comments

Cum a ajuns Apple Watch de la un accesoriu la o necesitate

Cand a fost lansat primul Apple Watch era vazut ca un accesoriu de lux, ca o fita, pe care oamenii bogati o aveau din cauza pretului foarte mare. Dar asta este o poveste din anul 2015, dar in anul 2020 vezi mergand pe strada tot mai multe persoane care au la incheietura mainii un Apple Watch, pentru ca din simplul accesoriu a devenit o necesitate pentru majoritatea. Ceasul este un ajutor pentru fitness si sanatate. 

Apple nu este singura companie care are cate un ceas inteligent. Alte companii care au modele de ceasuri inteligente sunt Samsung, Sony, Fitbit, Pebble, Misfit, Jawbone si altele. Dintre acestea unele fie au fost achizitionate, fie au iesit din afacere, precum Pebble, altele inca vand ceasuri inteligente si reprezinta o adevarata concurenta pentru Apple, precum, Samsung. Nici ceasurile elvetiene nu sunt mai prejos, avand in vedere ca incearca sa creeze cele mai bune modele de ceasuri digitale, tocmai pentru a putea sa reprezinta un rival puternic pentru Apple. 

Apple Watch este unul dintre cele mai populare dispozitive, chiar daca nu depaseste numarul de consumatori pe care ii au Iphone-urile. Ceasul inteligent ruleaza doar cu smartphone-urile Iphone si poate face mai multe decat sa tina evidenta antrenamentului tau zilnic. 

In urma cu 5 ani, succesul Apple Watch nu era garantat, iar faptul ca nu au avut cele mai bune vanzari timp de 7 luni, le-au oferit rivalilor timpul necesar pentru a actiona. Oamenilor inca nu le era clar de ce ar avea nevoie de un Apple Watch. Atunci cand s-a introdus pentru prima oara un Apple Watch, Cook la descris ca fiind un dispozitiv “cuprinzator”, fiind potrivit pentru sanatate, fitness, walkie-talkie, telecomanda si multe alte functii. 

Exista trei modele: Apple Watch Sport cu carcasa de aluminiu (349 dolari), Apple Watch cu otel inoxidabil(10.000 dolari), Apple Watch cu aur de 18 karate (17.000 dolari). 

Totusi cand s-au putut precomanda Apple Watch peste 2 milioane de modele au fost precomandate. S-a lansat chiar si Apple Watch Studio Experience care iti permite sa combini diferite curele, modele de la ceasuri astelfe incat sa il faci pe gustul tau. Este disponibila partea de personalizare chiar si in magazinul online. 

Seria 4 a devenit mai mare decat primele modele, avand 2 dimensiuni, una de 40 mm si alta de 44 mm. 

Apple Watch s-a lansat cu 3.000 de aplicatii care variaza de la mesagerie pana la fitness. Astazi un Apple Watch are peste 20.000 de aplicatii disponibile.

Acestea fiind spuse, dintr-un simplu accesoriu de lux, Apple Watch a ajuns a fi un dispozitiv necesar pentru unele persoane, mai ales pentru cele care au antrenamente zilnice, iar ceasul are o serie de functii utile in diferite situatii si activitati.

Leave a Reply