| by Stiri Tehnologie | No comments

WhatsApp o sa dispara de pe anumite telefoane. Din ce motive?

WhatsApp mai taie din cand in cand suportul pentru anumite telefoane, din diverse motive. Cu alte cuvinte, in cazul in care ai un model de telefon mai vechi, s-ar putea sa vrei sa te reorientezi catre o alta aplicatie de mesagerie. Sau sa-ti cumperi un telefon nou. Asta daca Whatsapp este principala ta aplicatie de mesagerie, pentru ca aceasta va disparea de pe modelele mai vechi de smartphone. O decizie pe care compania detinuta de cei de la Facebook o justifica prin faptul ca majoritatea telefoanelor pe care era disponibil la un moment dat serviciul nu puteau fii controlate intr-o masura in care sa poata mentine siguranta unui utilizator. Iar WhatsApp s-a confruntat cu multe atacuri din partea hackerilor in ultima perioada, mai ales anul trecut. In mod neintentionat, acestia mai pot permite, din cand in cand, campanii de spionaj si supraveghere prin intermediul unui spyware introdus in telefonul unui utilizator prin intermediul functiei de apel telefonic al aplicatiei. Cu alte cuvinte, cei de la WhatsApp taie suportul pentru telefoanele mai vechi cu scopul de a reduce pagube pe viitor. 

WhatsApp e un serviciu cu cifra impresionanta de cinci miliarde de instalari pe Android. Si sunt multe aplicatii pe multe dispozitive vechi, care nu pot fi controlate destul incat sa previna aceste reclame. 

Telefoanele de pe care urmeaza sa dispara Whatsapp

Sunt o multime, insa nu sunt din cele care au ramas relevante pana in prezent. Daca te afli in posesia unui telefon cu Android dezvoltat in ultimii trei – patru ani e cam dificil sa ramai fara acces la WhatsApp, insa toate modelele lansate inaintea anului 2016 sunt vizate pentru a pierde suportul pentru aceasta aplicatie de mesagerie. Asta incepand cu data de 1 februarie. Printre dispozitivele care nu vor mai prezenta acces la WhatsApp se numara telefoanele care au o versiune mai veche de Android 2.3, telefoane Apple cu iOS mai vechi de versiunea 9 si toate telefoanele cu Windows (Phone sau 10 Mobile). Deci tot ce intra in categoria 2014, 2015. Sunt modele care inca mai sunt folosite. De exemplu, majoritatea utilizatorilor de iPhone din Romania au versiuni mai vechi de iPhone. iPhone 5 sau 6, pentru ca le-au luat de pe eMag sau OLX la cativa ani dupa ce au aparut, ca erau mult mai ieftine ca inainte. 

Cei de la WhatsApp sustin ca fac acest lucru din cand in cand pentru ca isi doresc sa se concentreze mai mult pe viitor decat pe trecut. Ca telefoanele vechi nu mai ofera aceeasi calitate a experientei de utilizare si, prin urmare, compania nu mai este dispusa sa le ofere suport pentru aplicatie. Totodata, numărul utilizatorilor e extrem de mic pe acestea in comparatie cu cei de pe versiunile mai noi de Android sau iOS. Si utilizatorii de Windows 7 au trecut prin acelasi lucru. Cei de la Microsoft au oprit, oficial, suportul pentru acest sistem de operare. Ceea ce inseamna o decizie de a avea din ce in ce mai putine computere de uz casnic sau profesional care sunt mai vulnerabile in fata atacurilor cibernetice.

Leave a Reply