| by Stiri Tehnologie | No comments

Primul angajat al Uber a demisionat din consiliul director al companiei

Unul dintre membrii consiliului director al Uber, Ryan Graves, si-a dat demisia la doar doua saptamani dupa ce compania a devenit publica. Graves a fost primul angajat al companiei atunci cand aceasta era doar o mica entitate ce tintea intrarea in Silicon Valley, cu doar cativa angajati; a urcat scara rapid, devenind primul director executiv al Uber in 2010, pana cand a renuntat la functie si a ramas membru in consiliul director. Pana in prezent. Graves este vazut drept unul dintre cei care au transformat compania in ceea ce este in prezent. Desi nu mai era implicat 100% in afacerile de zi cu zi ale companiei, acel loc in consiliul director ii permitea fostului CEO sa mai aiba, din cand in cand, o pozitie in privinta politicilor companiei. Acum, dupa mai bine de 9 ani de cand nu mai este director executiv al companiei americane, Graves a parasit Uber de tot, prin demisia sa din consiliul director.

“Atat ca un director atent, cat si ca un angajat, Ryan a continuat sa adauge valoare Uber, oferind perspective si judecati care ne-au ajutat sa navigam urcusuruile și coborasurile afacerii asa cum am crescut in ultimul deceniu”, a spus Ron Sugar, presedintele independent consiliului director al Uber, intr-o declaratie comentand demisia lui Graves. “In timp ce acesta este un moment amar, acceptam decizia lui personala [n.red. de a considera] ca acesta este momentul potrivit pentru el ca sa demisioneze”. In afara de declaratia lui Sugar, Uber nu a comentat oficial pe terma demisiei lui Graves din consiliul director.

Graves si-a cedat rolul de director executiv al Uber dupa cateva luni in functie, in 2010, catre co-fondatorul companiei, Travis Kalanick. In cele din urma, a devenit vicepresedinte senior al operatiunilor globale, unde activitatea sa s-a concentrat pe administrarea unor initiative precum Uber Eats. Graves a demisionat din aceasta pozitie in august 2017, dar a ramas in consiliul de administratie al celor de la Uber. Asta pana acum. 

“In ultimii 7 ani si jumatate de constructie a Uber, am invatat atat de multe lectii diferite, dintre care unul este faptul ca oamenii care imbratiseaza incertitudinea si schimbarea au cea mai buna influenta asupra realitatii”, a scris Graves intr-un e-mail la vremea respectiva. Intr-adevar, a accepta schimbarea este iti confera o viziune mai clara asupra realitatii, ajungi sa vezi lucrurile cu alti ochi. Din pacate, traim in Romania, iar schimbarea pentru romani va ramane taboo pana cand va veni vreo Apocalipsa, sa ne trezim in al 12-lea ceas, in stilul caracteristic. Este de ajuns sa te gandesti la perceptia Uber in tara noastra pentru a vedea cat de deschisi la minte (open minded) sunt, de fapt, romanii.

In fine, revenind la subiect. Graves a parasit Uber intr-un timp extrem de nefavorabil pentru companie. Ca omul care paraseste o barca ce se scufunda. Avand de a face cu o gramada de scandaluri, Uber a pierdut mai mult de o duzina de executivi de nivel inalt in ultimele cateva luni – in special pe Kalanick. La vremea cand Graves demisionase, compania inca era in cautarea un nou director executiv. Dara Khosrowshahi, CEO-ul actual, s-a alaturat companiei abia luna urmatoare.

Leave a Reply