| by Stiri Tehnologie | No comments

Acer Predator Triton 500

Laptopurile de gaming continua sa ocupe un loc important pe piata de dispozitive electronice si, practic, fiecare producator ofera un fel de gadget destinat exclusiv gamerilor. Unele dintre aceste laptopuri de gaming au mai mult succes pe piata decat altele, oferind functii si caracteristici care imbunatatesc foarte mult experienta de joc, atat din punct de vedere al gameplay-ului, cat si al graficii. Iar celelalte care nu au atat de mult succes se concentreaza mai mult asupra esteticii,  incluzand, astfel, o multitudine de LED-uri multi-colore si, avand un aspect placut, insa, din punct de vedere al experientei de gaming fiind, in general, laptop-uri mediocre. Intrand mai adand in acest subiect, astazi vom analiza, pe scurt, laptop-ul de gaming Predator Triton 500 al celor de la Acer. In ciuda faptului ca Acer s-a concentrat putin si pe optiunile de design estetic, suficient incat acest model sa arate bine, acestia le-au pastrat intr-un mod suficient de subtil si au continuat sa ofere toate specificatiile la care te-ai putea astepta intr-un laptop de gaming.

Specificatii

Greutate: 2.1 kg

Dimensiuni: 358 x 255 x 17.8 mm

Ecran: Display cu diagonala de 15.6 inch

Placa video: NVIDIA GeForce RTX 2060

Procesor: Intel Core i7-8750H

Spatiu de stocare: 512 GB

Baterie: 8 Wh

Pret: 1800 de dolari americani / 7682 de lei

Caracteristici

In testul 3Dmark Time Spy laptopul a obținut un scor de 7109, in timp ce pe Geekbench a inregistrat 4.859 de punct pe single-core si 20.447 de puncte pe multi-core. In PCMark 10 laptopul a obtinut 5.387 de puncte, peste cele 5.005 puncte pe care le-ar avea un laptop pregatit pentru gaming 4K. Prin urmare, putem observa ca acest laptop este cu mult peste laptop-urile normale de gaming pe care le gasesti pe piata de electronice.

Ecranul este si el unul de calitate, intrucat poate functiona la 144 Hz. Iar in timp ce rezolutia nu este 1440p sau 4K, ci Full HD, rata de refresh de 144 Hz face ca shooterele precum Battlefield V sau Fortnite sa fie extrem de fluide din punct de vedere al graficii. Unele laptopuri de gaming au ecrane cu rezoluție 4K, insa acestea nu ofera neaparat o rata de refresh mare sau grafica ultra pentru ca principalele companii din domeniu nu prezinta tehnologia necesara, adica placi video suficient de puternice sa ruleze jocuri la rezolutie 4K la o refresh de 144 Hz. Un exemplu concret: un RTX 2080 poate sustine gaming 4K, insa doar pana la 60 de cadre pe secunda.

Pentru a te putea bucura de rata de refresh de 144 Hz, ar trebui si ca numarul de cadre de secundă (FPS-urile) sa fie tot in jurul numarului de herzi. Astfel, ca sa te asiguri ca ai constat 144 FPS in Battlefield V, trebuie sa reduci setarile grafice si sa elimini ray tracingul. In Fortnite te poti juca fara probleme la setarile grafice maxime. Atunci cand te joci la 144 Hz vei observa ca actiunea e mult mai fluida, iar lucrul asta se vede in jocuri precum Doom, Call of Duty, PUBG etc.

Leave a Reply