| by Stiri Tehnologie | No comments

Microsoft raspunde la acuzatiile de hartuire a femeilor

Microsoft a promis sa raspunda dupa ce o multime de angajati de sex feminin au trecut prin  zeci de incidente de hartuire sexuala si discriminare in cadrul companiei respective. Platforma de stiri Quartz a declarat, in acest sens, ca angajatii au adunat 90 de pagini de martori pentru ca Microsoft sa ajunga sa reactioneze, intr-un final. Lista a fost inceputa de cateva femei frustrate ca au mers in repetate randuri la departamentul de resurse umane pentru a raporta aceste incidente, insa nu au fost luate in serios niciodata de catre acestia. Lista contine o multime de incidente ce implica angajati din diferite divizii ale companiei, inclusiv echipele de codificare pentru Windows, Xbox si servicii cloud. Cazul a ajuns cunoscut in Statele Unite dupa aceasta petitie, iar cei de la Microsoft au intampinat din ce in ce mai mult criticism din partea utilizatorilor pentru dezinteresul lor in ceea ce priveste a lua masuri in privinta acestor cazuri, ce afecteaza direct imaginea companiei. O reactie suficient de intarziata din partea companiei americane, avand in vedere faptul ca stirile in legatura cu aceste abuzuri au aparut inca de la finalul lunii trecute.

Plangeri interne

Jurnalul incidentelor de hartuire a inceput pe 20 martie in timpul unei conversatii prin e-mail intre doua femei, angajate Microsoft, care isi impartasesc informatii despre cum sa treaca prin tavanul de sticla al firmei. Cele doua au vorbit intre ele si despre comportamentul sexual la care sunt supuse femeile companiei, aceasta discutie devenind din ce in ce mai larga pe masura ce s-a raspandit printre colegi, iar, in cele din urmă, a atras zeci de raspunsuri in cadrul intreagii firme de dezvoltare software.

Multi dintre cei care au contribuit la discutia respectiva au declarat ca au raportat incidentele de discriminare si hartuire sexuala la departamentul de resurselor umane al companiei, insa nu au fost luate masuri in aceasta privinta, in ciuda faptului ca acestia au dat asigurari angajatelor ca vor analiza cazurile respective. Incidentele implica un limbaj degradant, un comportament de hartuire sexuala, dar si cereri explicite de a efectua acte sexuale. Sefa departamentului de resurse umane al celor de la Microsoft, Kathleen Hogan, a declarat pentru Quartz ca va investiga “personal” toate afirmatiile scrise in acel e-mail.

In plus, Hogan a declarat pentru The Verge, site de stiri in domeniul tehnologic, Microsoft va organiza sesiuni incepand cu 22 aprilie pentru a obtine un feedback de la femei si a afla mai multe detalii in legatura cu cazurile particulare de hartuire sexuala si pentru a-si da seama ce actiune trebuie sa ia in acest sens. “Suntem ingroziti si tristi sa auzim despre aceste experiente”, a continuat sefa de la departamentul HR al Microsoft. “Trebuie sa facem mai bine.” Ea a adaugat ca “povara” rezolvarii problemei hartuirii nu este numai la femei.

Cei de la The Verge au subliniat faptul ca Microsoft nu a luat in serios prea multe plangeri privind hartuirea sexuala in cadrul companiei. Aceasta a fost o aluzie asupra dosarelor  instantelor, eliberate in 2018, care au aratat ca 238 de plangeri interne au fost depuse la Microsoft din 2010 pana în 2016 cu privire la discriminare si harțuire. Numai una dintre cele 118 plangeri privind discriminarea pe motive de sex a fost considerata demna de investigat.

Leave a Reply