| by Stiri Tehnologie | No comments

Apple Arcade

Dupa cum am mai spus intr-un articol precedent, on cadrul evenimentului de ieri, ce a avut loc la sediul companiei din Copertino, Apple si-a anuntat oficial, in sfarsit, serviciul de video streaming. Insa, nu este singurul lucru pe care compania americana l-a anuntat sau lansat in cadrul respectivei conferinte de presa. Astfel, compania din Copertino lanseaza si un serviciu de streaming pentru jocuri video, iar acest lucru se intampla mult mai repede in comparatie cu timpul la care ne asteptam pana sa avem un anunt oficial in legatura cu o eventuala platforma de gaming ce ar putea fi lansata de catre Apple. Este o surpriza interesanta, insa, avand in vedere faptul ca Google a anuntat deja noul sau serviciu de gaming, Stabia, era un lucru anticipat de catre o multime de fani ai lumii jocurilor video ca Apple sa lanseze propriul sau serviciu.

Noul serviciu, denumit Apple Arcade, va fi lansat in toamna acestui an, impreuna cu platforma de video streaming a companiei, Apple TV Plus. O mutare excelenta a companiei americane consta in faptul ca, spre deosebire de serviciile de jocuri de la concurenti precum Sony, Microsoft, Google si Nvidia, aceasta platforma nu este proiectata sa transmita jocuri pe dispozitivele iOS. In schimb, este un serviciu de gaming pentru titlurile ce pot fi instalate din App Store. Peste 1 miliard de persoane au descarcat jocuri de pe App Store, iar astfel mai sunt disponibile peste 300.000 de jocuri. Apple intentioneaza sa omita unele dintre aceste jocuri in serviciul Apple Arcade. Vor exista aproximativ 100 de jocuri originale, disponibile exclusiv pe Apple Arcade, care va fi lansata pe toate dispozitivele Apple, inclusiv iPhone, iPad, Mac si Apple TV in toamna acestui an.

Acest anunt vine, oarecum, ca o surpriza, insa, dupa cum am spus, implicarea Apple in lumea gaming-ului era un fapt anticipat de multa lume. Astfel, Daniel Ives, directorul companiei Wedbush Securities, declarase pentru Business Insider ca vede Apple ca urmatoarea companie mare care sa se implice activ pe piata de jocuri video. “Noi credem ca Apple vor fi urmatorii [n.red care vor lansa o platforma de gaming]”, a declarat Ives. “Este, intr-adevar inceputul a ceea ce ar putea fi o oportunitate masiva de crestere, avand in vedere ca multe jocuri se concentreaza din ce in ce mai mult pe platforme cloud si streaming.”

Ideea ca Apple ar putea intra in industria de jocuri video nu este, insa, atat de noua precum ar putea parea. Aceasta a iesit la suprafata in ianuarie, atunci cand Cheddar a raportat ca Apple lucreaza pentru a dezvolta un serviciu de gaming, cu abonament, care ar permite accesul la un pachet de titluri pentru un singur pret. Conform raportului, Apple ar fi in primul stagiu de dezvoltare a unei astfel de platforme si se spune ca a discutat conceptul cu dezvoltatorii inca din a doua jumatate a anului 2018. Este o miscare fireasca, avand in vedere faptul ca Apple risca sa ramana una dintre singurele companii mari in domeniul tehnologiei care nu se implicase pana acum pe piata de jocuri video, dupa ce corporatii precum Google, Amazon si chiar Facebook au inceput sa acorde atentie acestui aspect.

Leave a Reply